Hvilket netværk skal man vælge?

Som de fleste nok har bemærket, så er der to trådløse netværk at vælge imellem, men hvilket skal man vælge?

Netværket som slutter på -24, er et 2.4GHz netværk og det et tiltænkt ældre enheder som ikke kan gå på 5Ghz netværket eller for enheder som er langt væk fra modemmet, da 2.4GHz netværket godt kan have lidt bedre rækkevidde.

Netværket som IKKE slutter på -24, er et 5Ghz netværk og er tiltænkt nyere enheder, hvor man vil have mest mulig hastighed. Det betyder også, at hvis man har en enhed hvor hastigheden er vigtig, så anbefales det at man vælger 5Ghz netværket for at kunne udnytte sin forbindelse. 5Ghz netværket er også mindre følsomt over for støj, så lang tid at enheden har godt nok signal til modemmet.

Hvis man syntes at navnene som er valgt til de trådløse netværk og koden dertil er for besværlig, så kan man skifte navn og kode via https://mit.grf-skovparken.dk. Under sektionen “Mit internet”, vælger man knappen “Skift indstillinger” – Man skal naturligvis være opmærksom på, at hvis man ændrer navn og kode, så skal ens enheder ændres til de nye indstillinger.

PS.
5Ghz trådløst netværk, er ikke det samme som 5G mobil internet, hvilket kører på et helt andet frekvens område. 5G står for femte generation.